Kto jest fanem wytrawnych omletów? W moim przypadku zawsze wszystko zależy od dodatków Ten zdecydowanie jest jednym z moich ulubionych
Składniki:
2 duże jaja
60 g mozzarelli light
4 plastry pomidora
3 pomidorki cherry
kiełki rzodkiewki
1 łyżeczka oliwy
Bazylia suszona, sól, pieprz, pomidory w proszku
Przygotowanie:
Jaja roztrzepać w miseczce z dodatkiem soli, pieprzu, pomidorków w proszku.
Pomidora i mozzarellę pokroić w plastry. Rozgrzać tłuszcz na patelni i dodać jaja. Smażyć pod przykryciem około 3 minuty z każdej strony. Gdy omlet będzie gotowy na jednej połówce ułożyć mozzarellę i plasty pomidora. Posypać suszoną bazylią. Po ułożeniu składników przykryć drugą połówką. Na wierzchu ułożyć pomidorki cherry, kiełki, opcjonalnie listki świeżej bazylii. Gotowe
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności
Najnowsze komentarze