Świetnie się sprawdzi do pracy Sycąca i zasobna w cenne składniki odżywcze
Składniki:
50 g makaronu świderki (waga przed ugotowaniem)
1/2 małej cebuli (35 g)
5 pomidorków cherry (100 g)
1 mała cukinia (225 g)
1/4 papryki (40 g)
40 g sera feta
1 łyżeczka oliwy
świeża natka pietruszki
Sos:
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
3 szczypty oregano
1 szczypta soli
2 szczypty czosnku w proszku
3 szczypty pieprzu
1/2 łyżeczki miodu (7 g)
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente. Warzywa umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w kosteczkę, cukinię i pomidorki w ćwiartki. Paprykę pokroić w paseczki.
Cebulkę zeszklić na łyżeczce oliwy, podlać wodą i dodać cukinię. Dusić około 3 minuty i dodać paprykę. Patelnię przykryć pokrywką na kilka minut. W między czasie przygotować sos – wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Gdy warzywa będą gotowe przełożyć do pojemniczka, dodać makaron, pokruszoną fetę i polać sosem. Całość delikatnie wymieszać. Udekorować pietruszką.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności
Najnowsze komentarze